Kennisbank

In dit bericht:

Hoe fijn zou het zijn dat degene die jouw contact formulier invult een bevestigingsmail ontvangt met bijvoorbeeld; Hi, thx voor het contact opnemen? Het staat voor jou en jouw bedrijf wel een stuk professioneler als men direct antwoord ontvangt of bevestiging krijgt van het feit dat het contactformulier aangekomen is.

In dit artikel gaan we uit van een contact formulier als deze:

Start met de juiste field id’s

Het is handiger voor jezelf om tijdens het opstellen van jouw contactformulier de juiste field id’s te gebruiken en te onthouden. De field id vormt namelijk de shortcode van het veld die we later in de bevestiging e-mail gaan gebruiken. Zorg ervoor dat de ID’s niet te lang en te ingewikkeld zijn. Hou het vooral kort en simpel.

In ons voorbeeld hebben we naam dan ook naam genoemd wat resulteert in de shortcode: [field id=”naam”]. De shortcodes gaan we terug laten komen in de bevestigingsmail die we verzenden via Email2.

Bevestigingsmail versturen met Email2

Open de instellingen van jouw Elementor Pro formulier en het tablad: Actions after submit ofwel, acties die we willen activeren nadat iemand het formulier verzonden heeft! Selecteer dan Email 2.

Vervolgens ontstaat er een extra tabblad in het overzicht van de instellingen. Je kunt nu de tab openen Email 2.

Vervolgens hebben we een aantal velden die we kunnen invullen.

To: Naar wie wordt het emailtje gestuurd? Vul hier de shortcode van jouw e-mail veld in die de klant invult.

Subject: Welk onderwerp draagt dit e-mail bericht? Je kan het onderwerp personlaliseren door een shortcode van bijvoorbeeld de naam toe te voegen. Dus: Bedankt [field id=”naam”] je bericht!

Message: In dit veld gebruik je HTML code en kan je het bericht helemaal naar je eigen hand zetten. Je kan elk veld opvragen via de shortcodes van jouw veld ID’s uit het formulier. Zo kan je alle velden op een persoonlijke wijze terug laten komen.

From Email: Van wie ontvangt de klant dit bevestigingsbericht? Kies voor een noreply of eigen email adres.

From Name: Welke naam ziet men in hun inbox verschijnen?

Reply-To: Stel, iemand zou op de reply knop drukken, naar wie wordt dan de reply gestuurd?

Meta Data: Vind ik zelf het minst interessante, maar je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld de datum, tijd of URL in de mail automatisch mee te sturen.

Afsluiter in de email? Ik gebruik altijd een kleine regel onderaan het email bericht als, Let op: dit is een automatisch verstuurd bericht.

In ons voorbeeld hebben we met HTML code het onderstaande bericht gemaakt. Handige codes om te onthouden zijn: <br> (enter), <b>Dik gedrukte tekst</b>, <small>kleine tekst</small>, <a href=”jouw URL”>een link naar een pagina of download tekst</a>.

[html]Beste <b>[field id="naam"]</b>,
<br><br>
Zojuist heb jij het contact formulier ingevuld op onze website. Ik wil je hierbij laten weten dat het formulier met succes verzonden is.
<br><br>
Ter controle, hieronder volgen de door jou ingevulde velden.
<br><br>
Je naam is: <b>[field id="naam"]</b> en je hebt aangegeven dat we je mogen emailen op <b>[field id="email"]</b>.
<br>Op het moment dat e-mailen niet lukt, kunnen we je ook bellen op <b>[field id="telefoon"]</b>.
<br><br>
Je hebt ons ook een berichtje gestuurd, namelijk: [field id="bericht"].
<br><br>
Mochten bovenstaande gegevens onjuist zijn, bel ons dan even op 0612345678.
<br><br>
Met vriendelijke groet,
<br>
Rick van Visitcapetown.nl
<br><br>
<small>Let op: dit is een automatisch verstuurd bericht</small>[/html]

Het resultaat van de bevestigingsmail via de Elementor Pro formulier

Het resultaat van bovenstaande instellingen en code is dat ik als invuller onderstaand email bericht ontvang, nadat ik het formulier heb ingevuld:

Geldt ook voor het bericht naar de Admin

Uiteraard geldt bovenstaande uitleg ook voor Email (ipv email2). Je kan eenvoudig het email bericht aanpassen dat verzonden wordt naar de ontvanger van het contactformulier. Mocht je een foutje gemaakt hebben of terug willen naar eerdere instellingen? Dan kan je heel eenvoudig de wijzigingen bekijken en terugzetten.

0 interessant

FAQ

Kan ik een bevestigingsemail instellen met Elementor Pro formulieren

Via de instellingen “Actions after submit” kan je kiezen voor de “Email 2” optie. Vervolgens kan je alle gevraagde velden invullen naar je eigen persoonlijke instellingen. Zo kan je het bevestigingsmailtje een onderwerp geven, personaliseren en voorzien van een URL of afbeeldingen. Het stylen van Email 2 doe je via HTML code.

Kan de bevestigingsemail naar meerdere ontvangers verzonden worden?

Via de instellingen van het contactformulier kan je eenvoudig meerdere ontvangers instellen. Scheidt elke ontvanger met een , Dus info@mijnwebsite.nl, info2@mijnwebsite.nl enzovoort.
Rick Memelink

Rick Memelink

Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag of kan ik je ergens bij helpen?