5.0 dankzij 28 reviews

Google-logo-225-225.png

De 5 tips voor thuiswerken tijdens het coronavirus

Home » Kennisbank » Algemeen » De 5 tips voor thuiswerken tijdens het coronavirus

In dit bericht:

(noodgedwongen) Thuiswerken in tijden van het coronavirus

Thuiswerken met kinderen om je heen, voor wie niet tot een van de ‘vitale beroepsgroepen’ behoort zal dat in elk geval tot en met 6 april aan de orde van de dag zijn. Dat is toch zeker drie volle weken. Heb je enig idee hoe je dat gaat doen? Ik beschrijf vijf tips om het thuiswerken te vereenvoudigen!

Maak je eigen regels

Maak voor jezelf duidelijke spelregels voor thuiswerken. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van werktijden, beschikbaarheid maar ook over communicatie en het gebruik van verschillende tools. Een sterke balans tussen privé en werk is juist nu – tijdens het coronavirus – van groot belang. Stem je werktijden goed af met tijden die overeenkomen met gezin, werk en jezelf. Maar bovenal, houd je daar aan!

Wat je bijvoorbeeld nu extra zou kunnen doen is een uur eerder opstaan dan dat de kinderen dat doen. Of later op de dag een uurtje langer doorgaan als de kinderen op bed liggen. Dan heb je toch weer een kleine periode absolute rust te pakken voor het verwerken van mails e.d.

Zorg voor de juiste software en tools

Heel belangrijk om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Heb je bijvoorbeeld de snelheid van je internet/wifi al getest? Nu jij thuiswerkt en misschien de kinderen ook thuis zijn die video’s streamen en gamen wordt het internet thuis extra belast. Zorg ervoor dat jouw PC of laptop verbonden is met het netwerk via een netwerk kabel, dat scheelt sowieso al iets in de snelheid. Sluit andere apparaten juist af van het netwerk als je ze niet gebruikt. Denk aan tablets die in de kast liggen maar ondertussen wel verbonden zijn.

Software die het thuiswerken vergemakkelijken zijn ook enorm belangrijk. Slack en Microsoft Teams zijn bijvoorbeeld goede manieren om een groepschat slimmer te faciliteren dan via een groepsapp (whatsapp).

Google Drive en Onedrive zijn ideale omgevingen om samen in een document te werken. Bestanden of hele mappen delen met elkaar kan heel eenvoudig en zo creëer dat de juiste mensen toegang krijgen tot bestanden die relevant zijn.

Videobellen kan natuurlijk via het bekende Skype. Microsoft Teams heeft de functie ook, en ik heb zelf gelezen over meet.jit.si. Deze tool verreisd geen installatie van software en kan je direct gratis gebruiken.

En dan zijn er nog tips voor goede hardware, denk aan simpele zaken zoals een goede muismat, want thuiswerken op een glazen tafel maakt het voor een muis lastig. Ga je veel bellen of videobellen? Gebruik dan een goede headset en webcam. Maar vooral niet vergeten, test alles goed wat je wilt gaan gebruiken! Werkt het allemaal zoals je graag zou zien?

Planning is winning

Een sterke en goede planning is absoluut winning! Blijf wel realistisch, stel je planning SMART op. Is mijn planning Specifiek? Meetbaar, zien we resultaat? Acceptabel? Realistisch, gezien de omstandigheden waarin je werkt? Tijdgebonden, kost het een uur, misschien twee?  Plan vooral niet te veel, daar raak je alleen maar gefrustreerd van, doordat je de planning niet afkrijgt en je nog zoveel moet doen. Houd SMART goed in de gaten met het opstellen van een planning, dan komt het thuiswerken helemaal goed!

Aansluitend bij een planning zijn de pauzes en tijd

Het is heel eenvoudig om thuis achter je computer te kruipen en er na 4 uur pas weer weg te komen. Hanteer vooral een sterk tijdspad. Een ongebroken werkdag (met je kinderen) is een lastige. Breek je dagen in stukken en gebruik de tijd tussendoor voor pauze, huishoudelijke taken of je kinderen. Een tip, de GGD adviseert 20 minuten beeldscherm kijken en 20 seconden beeldscherm pauze, kijk dus om je heen of naar buiten.  Blijkt het lastig te zijn in een drukke omgeving te werken, zet je kinderen bijvoorbeeld óók aan het werk. Werk samen, jij voor je business en zij aan een kleurplaat.

Creëer je eigen werkplek

Misschien heb je die ruimte wel helemaal niet, en zit je noodgedwongen in de woonkamer aan de eettafel. Maar heb je die ruimte wel is het een tip om je eigen kantoor te creëren. Een ruimte voor jou om rustig te werken en als je thuis kinderen hebt maak voor hen een eigen speelplek. Het kan helpen nu de kinderen niet naar school gaan voor hen dagtaken te verzinnen. Wellicht dat de school daarin al ondersteund, zo niet kan je Googlen op schoolopdrachten voor thuis en geheid dat je iets leuks vind!

Investeren in jezelf!

Heb je een beroep waarbij je maar voor een klein gedeelte kan thuiswerken? En heb je wel een website laten maken door Websitetoday of een ander? Ondertussen heb je Netflix ook wel uitgespeeld en zit je al een poos op de bank te niksen. Neem eens een kijkje in de lijst van Fankwatching. Zij hebben een overzicht gemaakt van 25 podcasts die informatie geven over marketing, social media en persoonlijke ontwikkeling. Interessant voor jou als je altijd al iets had willen doen met SEO, SEA of Facebook marketing. De lijst van Frankwatching staat hier! Je benut nu de tijd niet alleen zeer nuttig, maar het geeft je misschien vooral goede ideeën om na de huidige crisis weer vol aan de bak te gaan!

Vragen of suggesties voor Websitetoday? Benieuwd wat ik kan betekenen voor je bedrijf op het gebied van marketing of website onderhoud? Neem vooral contact op via info@websitetoday.nl

Bronnen: Sprout, De ondernemer, Tien. , Websitetoday

0 interessant

FAQ

Picture of Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over De 5 tips voor thuiswerken tijdens het coronavirus? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!