5.0 dankzij 26 reviews

Google-logo-225-225.png

De maximale upload size verhogen in WordPress

Home » Kennisbank » Handige tips » De maximale upload size verhogen in WordPress

In dit bericht:

Meestal heeft de webhosting een maximale upload size ingesteld van om en nabij 2mb. Puur om misbruik van de webserver te voorkomen. De maximale upload size verhogen in WordPress kan je op verschillende manieren doen.

  1. Ga naar de instellingen van jouw webhosting en voer een verandering toe in de PHP settings.
  2. Pas een systeembestand aan zoals het ‘.htacces’ bestand, de ‘php.ini’ of de ‘.user.ini’
  3. Gebruik een WordPress plugin

De eenvoudigste manier is de instellingen veranderen via de webhosting of via het installeren van een plugin. Het kan soms voorkomen dat je geen toegang hebt tot de webhosting instellingen, dan zijn de overige opties een mogelijkheid.

Max upload size veranderen via de Webhost

DirectAdmin

Als jouw webhost gebruik maakt van een DirectAdmin, ga dan als je eenmaal ingelogd bent onder het kopje Advanced Features -> naar Select PHP version.

PHP versie selecteren - Websitetoday - Webdesign en Online Marketing Driebergen

Klik vervolgens op het tablad Options en scroll naar beneden, totdat je (bijna onderaan) de titel ziet: upload_max_filesize. Mogelijk staat deze op een te laag MB, verhoog deze naar de voor jou gewenste waarde. De instellingen worden automatisch opgeslagen.

cPanel

Als jouw hosting provider het cPanel dashboard gebruikt om je te helpen jouw server en site configuratie te beheren, kun je de max upload bestandsgrootte via de interface wijzigen. Om te beginnen ga je naar jouw cPanel dashboard en selecteer je de Select PHP Version onder de Software sectie.

Klik vervolgens op het tablad Options en scroll naar beneden, totdat je (bijna onderaan) de titel ziet: upload_max_filesize. Mogelijk staat deze op een te laag MB, verhoog deze naar de voor jou gewenste waarde. De instellingen worden automatisch opgeslagen.

Systeembestanden wijzigen

Een andere manier is de ‘.htacces’, de ‘php.ini’ of de ‘.user.ini’ bestanden te wijzigen. Let op, 1 van deze drie bestanden wijzigen is voldoende. Laten we beginnen met het .htacces bestand.

Het ‘.htacces’ bestand wijzigen.

Open het ‘.htacces’ bestand via de FTP/SFTP of de File Manager van de hosting provider (als je toegang hebt tot de hosting provider raad ik aan bovenstaande te proberen i.p.v. bestanden bewerken). Het ‘.htacces’ bestand vind je in de public_html map, en klik op Edit.

Tip: heb je geen toegang tot de File Manager van de webhost, installeer dan de File Manager pluginMet de File manager plugin kan je via jouw WordPress dashboard de bestanden bewerken.

Bewerk het bestand met een tekst editor of code-editor, of direct via de webhost, en voeg de volgende code toe, voor de regel: # END WordPress:

php_value upload_max_filesize 32M
php_value post_max_size 64M
php_value memory_limit 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

De bovenste waarde Upload_max_filesize is het belangrijkste, deze verhoogt daadwerkelijk de toegestane upload waarde. Sla het bestand op en je bent klaar!

Wijzig het ‘php.ini’ bestand

Met behulp van SSH of FTP, kun je het php.ini bestand vinden in je WordPress root directory. In sommige gevallen kan het zijn dat je het daar niet kunt vinden. Geen paniek! Je kunt een nieuw bestand met dezelfde naam aanmaken in de hoofdmap van jouw site. Met een code- of teksteditor kun je de volgende code toevoegen aan een bestaand of nieuw php.ini bestand:

upload_max_filesize = 32M
post_max_size = 64M
memory_limit = 128M

Sla het bestand op en je bent klaar!

Wijzig het ‘.user.ini’ bestand

Als je hostingprovider de globale PHP instellingen heeft vergrendeld, hebben ze misschien de server geconfigureerd om met .user.ini bestanden te werken in plaats van php.ini bestanden.

Net als php.ini en .htaccess bestanden, kun je de .user.ini vinden in de root directory van je site. Als je het niet kunt vinden, dan kun je een nieuw .user.ini bestand maken op dezelfde locatie. Volg dezelfde procedure als beschreven in de vorige methode om een nieuw php.ini bestand aan te maken.

Voeg vervolgens de onderstaande code toe aan het .user.ini bestand:

upload_max_filesize = 32M
post_max_size = 64M
memory_limit = 128M

Verhoog de upload size via een WordPress plugin

Niet iedereen wil zitten knoeien aan de systeembestanden. Gelukkig bestaan er dan ook nog WordPress plugins die ons helpen de upload size te verhogen. Als je via Plugins – Nieuwe plugin zoekt naar Max upload size dan krijg je 3 mooie resultaten. Je kan kiezen voor de gene met de meeste actieve installaties, de rating of wanneer de plugin voor het laatst een update heeft gehad (wat aangeeft dat de ontwikkelaars nog druk bezig zijn met het door ontwikkelen van hun plugin).

Als je bijvoorbeeld de plugin van Imagify (de middelste) installeert, vind je de instellingen na installatie en activatie onder het kopje Instellingen -> Increase Maximum Upload File Size

Selecteer de gewenste upload size en klik op Wijzigingen Opslaan. Je bent klaar!

0 interessant

Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over De maximale upload size verhogen in WordPress? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!