0617422991

Google-logo-225-225

De top 3 beste en snelste webhosting van 2023

In dit bericht:
Beste webhosting 2023 - Websitetoday.nl

Het is weer tijd voor een nieuwe top 3 beste webhosting van 2023. Niet alleen de beste beschrijven we dit keer maar we zijn dit keer erg scherp op de snelste webhosting van 2023.

Goede en snelle webhosting, hier begint het!

Wie een nieuwe website online wilt laten maken ontkomt niet aan het feit dat je webhosting nodig gaat hebben. Webhosting is een ruimte op een centrale computer (server). Op die centrale computer kan je dan een website installeren of beter gezegd plaatsen/draaien. Je kan het zien als een opsplitsing van een grote dataschijf waar jij een stukje van mag gaan gebruiken voor je eigen website (bijvoorbeeld 50gb van de in totaal 1000gb). Een website bestaat altijd uit een x-aantal MB aan bestanden, afbeeldingen en plugins die er voor zorgen dat website visueel zichtbaar wordt. Er valt op dit moment heel veel te kiezen wat betreft het aanbod in webhosting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de grootte van je hostingspakket (50gb, of onbeperkt?), het aantal websites dat aan 1 server gekoppeld mag worden en hoeveel bezoekers de website tegelijk kunnen bezoeken (data).

Vervolgens moet de webhosting gelinkt worden aan een domeinnaam. Een domeinnaam vertaald een IP-adres dat bestaat uit verschillende cijfers maar dat is natuurlijk lastig te onthouden. Om dat probleem te verhelpen is het domeinnaam bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt jouw IP-adres (website) naar een domeinnaam. Bijvoorbeeld het domeinnaam: Websitetoday.nl. Aan de hand van het domeinnaam kunnen de bezoekers jouw website vinden op het wereldwijde web (www).

Let zelf goed op de volgende punten, en maak vervolgens een keuze:

 1. Hoeveel data krijg ik om bestanden in op te slaan?
 2. Hoeveel verkeer mag ik verwerken?
 3. Zit er een e-mail service bij?
 4. Zit er een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat bij?
 5. Draait de webhosting met DirectAdmin, Cpanel of een andere module?
 6. Is de support in het Engels of Nederlands? + kan je bellen, of alleen mailen/ ticket support?
 7. Hoeveel domeinen mag je koppelen aan één hosting pakket?
 8. Check de snelheidstesten per webhoster! Bijvoorbeeld via Webhosters.
 9. Lees vooral dit blog goed door 😉

#1 Hoasted

Sinds afgelopen jaar mijn absolute nieuwe nummer 1 in de lijst van beste maar vooral ook snelste webhoster van Nederland. In dit artikel belichten we de WordPress webhosting pakketten van Hoasted. Je kunt ook terecht voor VPS, WooCommerce VPS en WooCommerce hosting.

Binnen het WordPress webhosting aanbod kan je kiezen uit vier verschillende pakketten. Belangrijk om te onthouden is dat het bij Hoasted niet meer gaat over het aantal opslag dat je kunt gebruiken, maar dat de focus ligt op het aantal resources dat je toegewezen krijgt. En die resources daar ben ik nou juist zo enthousiast over. Als eerste in de markt bieden zij op alle servers 100% NVMe, de snelst mogelijke vorm van opslag. Met een directe verbinding op het moederbord, zijn lees- en schrijftijden van data tot bijna 30x sneller dan reguliere opslag en tot bijna 7x sneller in vergelijking met SSD.

Tevens zijn alle servers voorzien van LiteSpeed Enterprise webserver + LiteSpeed Enterprise cache, de best beschikbare caching oplossing in de markt (zelfs sneller dan WP Rocket, Varnish en W3 Total Cache). Met deze unieke hardware en software combinatie is jouw website onverslaanbaar snel.

De WordPress webhostingpakketten van Hoasted:

 • WordPress Personal, geschikt voor 1 website. Je krijgt 512MB geheugen en 1 CPU processor toegewezen. Uiteraard ontvang je een gratis SSL en worden er tot 2 backups per dag gemaakt. Voor dit pakket betaal je € 7,99 p/m.
 • WordPress Professional is geschikt voor starters, bloggers en professionals. Je kunt met dit pakket 2 websites online zetten. Je krijgt 1 GB geheugen en 1 CPU processor toegewezen. Daarnaast maken de servers tot 4 backups per dag. De kosten voor dit pakket zijn € 15,99 p/m.
 • WordPress Business is gericht op de basis zakelijke websites en webshops. Je kunt aan dit pakket drie verschillende domeinen koppelen en ontvangt 2 GB geheugen en 2 CPU processor. Daarnaast worden er tot 8 backups per dag gemaakt. Je betaald voor dit pakket € 31,99 p/m.
 • WordPress Enterprise is voor de grote zakelijke websites en webshops. Je kan uiteindelijk 4 websites online zetten en krijgt het maximale aantal resources toegewezen namelijk 4 GB geheugen en 3 CPU processors. Daarnaast worden er 12 backups per dag gemaakt. Je moet wel flink in de buidel tasten, je betaald namelijk € 63,99 p/m.

Als laatste kan ik de support van Hoasted aanbevelen. Er wordt snel en adequaat gereageerd. Je kunt niet bellen, maar wel gebeld worden door Hoasted. En dat allemaal in het Nederlands, wel zo fijn ;).

Bekijk of bestel Hoasted hier!

Hoasted - top 5 beste en snelste webhosting van 2023 - Websitetoday

#2 Websitetoday

Websitetoday.nl biedt webhosting die je een van de beste en snelste performance zal geven. Webhosting moet perfect zijn. Jouw website mag natuurlijk nooit offline zijn. Daarnaast maakt een snelle website of webshop indruk op de bezoeker. Ook Google (en andere zoekmachines) houden van een snelle website wat er voor zal zorgen dat je ongetwijfeld hoger zal scoren in de organische zoekresultaten.

Onze Ultra snelle webhosting maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals NVMe SSD schijven in combinatie met LiteSpeed technologie.

Via Websitetoday.nl kan je met een in paar klikken WordPress installeren. Vaak samen gepaard met een website van Websitetoday of een onderhoudskaart. Na je aanvraag ontvang je z.s.m. de inloggegevens en kan je direct aan de slag! WebsiteToday biedt geen goedkope webhosting, maar wel een van de snelste! Ben je benieuwd naar de kosten van een website als je deze laat maken door Websitetoday?

Websitetoday heeft 4 pakketten waaruit je kunt kiezen:

 • Webhosting Persoonlijk: je betaalt het eerste jaar € 5,99 per maand. Daarmee kan je 1 website online zetten, ontvang je een gratis .NL domein en krijg je 5 GB NVMe opslag toegewezen. De resources die je krijgt zijn 512 MB Ram geheugen, 1 CPU processor en LiteSpeed hosting. Een perfecte keuze voor een startende ondernemer of een relatief kleine website.
 • Webhosting Professioneel: hier betaal je € 9,99 per maand. Je krijgt 1 GB RAM geheugen en 1 CPU processor toegewezen. Dat gaat gepaard met 10 GB NVMe opslag zodat je heel wat bestanden online kunt zetten. Een goede keuze voor middelgrote zakelijke websites.
 • Webhosting Zakelijk: hier betaal je € 19,99,– per maand voor, ontvang je 20 GB NVMe opslagruimte en krijg je 2 GB RAM geheugen en 2 CPU processors om jouw website supersnel in te laden. Een goede keuze voor webshops of online leeromgevingen.
 • Webhosting Groot zakelijk: dit grote pakket kost het eerste jaar €39,99. De resources die je krijgt zijn ruim voldoende voor grote webshops of een intensieve leeromgeving. Je ontvangt namelijk meer dan 20 GB NVMe opslagruimte in combinatie met 4 GB RAM geheugen en 3 CPU processors.

De genoemde prijzen gelden voor een looptijd van minimaal 12 maanden en zijn exclusief BTW.

Bij alle pakketten krijg je gratis een Let’s Encrypt-certificaat (SSL). Het SSL certificaat zorgt ervoor dat je al jouw websites en mailboxen kan beveiligen. (lees meer over SSL)

Je krijgt je eigen webmail-omgeving zonder limiet op het aantal mailaccounts. Je mailbox wordt gefilterd zodat je niet met spam e-mails te maken gaat krijgen. Websitetoday levert een een Cpanel omgeving waar je alle extra functies in kunt beheren.

Bekijk of bestel Websitetoday hier!

Websitetoday - top 5 beste en snelste webhosting van 2023 - Websitetoday

#3 Siteground

Een hele goede standaard Webhosting keuze is de Amerikaanse gigant SiteGround. SiteGround is op dit moment een van de meest populaire WordPress webhosting bedrijven van de wereld. Niet zo gek dat zelfs WordPress zelf aanraadt om voor SiteGround te kiezen. Een sterk voordeel van SiteGround is dat de webservers ook in Europa, waaronder Nederland staan. Bij alle pakketten van SiteGround zit een gratis SSL certificaat. De SSD opslag is vrij groot en de snelheid vanaf het GrowBig pakket is ook echt super!

Je kunt bij SiteGround kiezen uit drie pakketten, waarvan de prijzen continue schommelen. Siteground wil nog wel eens flinke kortingen geven, goed om in de gaten te houden dus!

De keuze in Webhosting bij Siteground:

 • StartUp: Hier betaal je €2,99 p/m voor (normaal €14.99). Je kan met dit pakket één website toevoegen. Met de ruim 10GB aan SSD schijfruimte moet één website makkelijk lukken. Dit pakket kan ~10.000 bezoekers per maand verwerken én WordPress wordt gratis voor je geïnstalleerd.
 • Het GrowBig pakket kost je €4,99 p/m (normaal €24,99). Dit is een geweldig pakket voor de gemiddelde ondernemer. Je kan op het GrowBig pakket een ongelimiteerd aantal websites toevoegen. Het pakket beschikt over 20GB aan SSD schijfruimte. WordPress is net als bij het StartUp pakket gratis geïnstalleerd. Als laatste kan jouw webhosting pakket ruim~25.000 bezoekers per maand verwerken. Deze cijfers lijken mij genoeg voor de gemiddelde ondernemer!
 • Als laatste hebben we het GoGeek pakket. GoGeek kost €7,99 p/m voor (normaal 39,99). Ook in dit pakket kan je een ongelimiteerd aantal websites (domeinnamen) aan toevoegen. Je ontvangt 40GB aan schijfruimte, wat voor WordPress website begrippen gigantisch is. Het pakket beschikt over ‘dynamic caching’ en je ontvangt priority support.

Alle drie de pakketten van SiteGround ontvangen gratis CDN, E-mails, ongelimiteerd aantal Databeses en SiteGround biedt een 30-dagen niet goed geld terug garantie!

De support van SiteGround is in het Engels. Bellen is helaas niet mogelijk al het contact verloopt via e-mail of het online ticket systeem. Er wordt daarentegen wel zeer snel gereageerd door Siteground!

Bekijk of bestel Siteground hier!

Siteground - top 5 beste en snelste webhosting van 2023 - Websitetoday

Conclusie beste Webhosting 2023

Om jezelf een beetje op weg te helpen kun je het beste eerst antwoord geven op de volgende vragen: Wat is je budget? Hoeveel websites wil je hosten? Geef je veel om de snelheid? Wil je support in het Nederlands of Engels? Afhankelijk van antwoorden op de bovenstaande vragen kun je een goede keuze maken in 2023.

Op dit moment denken we dat je bij Hoasted en Websitetoday de snelste webhosting kunt krijgen tegen een zeer goed en betaalbaar tarief. Daarnaast is SiteGround een goede keuze. SiteGround voldoet aan de normale standaarden waar een gemiddelde website eigenaar prima mee uit de voeten kan en is bovendien goedkoper dan Hoasted en Websitetoday.

Wil je passend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

FAQ

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van Webhosting?

Als je op zoek gaat naar een geschikte webhoster, stel jezelf dan de volgende vragen:

1) Hoeveel data krijg ik om bestanden in op te slaan?
2) Hoeveel verkeer mag ik verwerken?
3) Zit er een e-mail service bij?
4) Zit er een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat bij?
5) Draait de webhosting met DirectAdmin?
8) Is de support in het Engels of Nederlands? + kan ik bellen, of alleen mailen?
9) Hoeveel domeinen mag je koppelen aan één hosting pakket?
10) Check de snelheidstesten per webhoster!

Is het handig als het domein en de webhosting bij dezelfde aanbieder gereserveerd is?

Ja dat is handig, maar het is geen noodzaak. Jouw domeinnaam kan gereserveerd zijn bij partij A, en de webhosting bij partij B. Echter werkt het het vaak wel erg prettig als beide onderdelen bij dezelfde partij gereserveerd zijn.

Welke webhosting is het snelste?

Websitetoday is op dit moment van mening dat je bij Hoasted en bij henzelf toch wel een van de snelste webhosting kunt krijgen dankzij de NVMe dataschijven en LiteSpeed techniek.
Rick Memelink

Rick Memelink

Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!