0617422991

Google-logo-225-225

De top 5 beste Webhosting 2022

In dit bericht:
Webhosting 2022 - Top 5 beste webhosting 2022 - Websitetoday

Langzaam maar zeker komt het jaar 2022 dichterbij. Dat betekent voor ons dat het weer tijd is om een blog te schrijven over de beste webhosting 2022! In ons artikel van vorig jaar schreven we over 6 beste webhosting 2021 keuzes. Voor het jaar 2022 hebben wij een top 5 op een rij gezet. Gebaseerd op internet ervaringen én eigen ervaring!

Inleiding

Wie een website wilt hebben ontkomt niet aan het feit dat je webhosting moet aanschaffen. Webhosting is een ruimte op een centrale computer (server). Op die centrale computer kan je een website installeren. Je kan het zien als een opsplitsing van een grote dataschijf waar jij een stukje van mag gebruiken (bijvoorbeeld 10gb van de in totaal 1000gb). Een website bestaat altijd uit een x-aantal MB aan bestanden, afbeeldingen en plugins die er voor zorgen dat website visueel wordt. Er valt op dit moment heel veel te kiezen wat betreft webhosting. Bijvoorbeeld de grootte van je hostingspakket (50gb, of onbeperkt?), het aantal websites dat aan 1 server gekoppeld mag worden en hoeveel bezoekers de website tegelijk kunnen bezoeken.

Een website is gelinkt aan een domeinnaam. Bijvoorbeeld het domeinnaam: Websitetoday.nl. Aan de hand van het domeinnaam kunnen de bezoekers jouw website vinden op het wereldwijde web (www). Een domeinnaam vertaald een IP-adres. Een IP-adres bestaat uit veel verschillende cijfers en dat is lastig te onthouden. Om dat probleem te verhelpen is het domeinnaam bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt jouw IP-adres (website) naar een domeinnaam.

Als je op zoek gaat naar de beste webhosting 2022, stel jezelf dan de volgende vragen:

 1. Hoeveel data krijg ik om bestanden in op te slaan?
 2. Hoeveel verkeer mag ik verwerken?
 3. Zit er een e-mail service bij?
 4. Zit er een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat bij?
 5. Draait de webhosting met DirectAdmin?
 6. Is de support in het Engels of Nederlands? + kan ik bellen, of alleen mailen?
 7. Hoeveel domeinen mag je koppelen aan één hosting pakket?
 8. Check de snelheidstesten per webhoster!

#1  Siteground

Een hele goede Webhosting keuze is de Amerikaanse gigant SiteGround. SiteGround is op dit moment een van de meest populaire WordPress webhosting bedrijven. Daarnaast raadt WordPress zelf aan om voor SiteGround te kiezen. Een sterk voordeel van SiteGround is dat de webservers ook in Europa, waaronder Nederland staan. De locatie van de servers heeft weer invloed op de snelheid van je website. Bij alle pakketten van SiteGround zit een gratis SSL certificaat. De SSD opslag is vrij groot en de snelheid vanaf het GrowBig pakket is super!

Je kunt bij SiteGround kiezen uit drie pakketten:

 • StartUp: Hier betaal je €6,99 p/m voor (normaal €14.99). Je kan met dit pakket één website toevoegen. Met de ruim 10GB aan SSD schijfruimte moet één website makkelijk lukken. Dit pakket kan ~10.000 bezoekers per maand verwerken én WordPress wordt gratis voor je geïnstalleerd.
 • Het GrowBig pakket kost je €9,99 p/m (normaal €24,99). Dit is een geweldig pakket voor de gemiddelde ondernemer. Je kan op het GrowBig pakket een ongelimiteerd aantal websites toevoegen. Het pakket beschikt over 20GB aan SSD schijfruimte. WordPress is net als bij het StartUp pakket gratis geïnstalleerd. Als laatste kan jouw webhosting pakket ruim~25.000 bezoekers per maand verwerken. Deze cijfers lijken mij genoeg voor de gemiddelde ondernemer!
 • Als laatste hebben we het GoGeek pakket. GoGeek kost €14,99 p/m voor (normaal 39,99). Ook in dit pakket kan je een ongelimiteerd aantal websites (domeinnamen) aan toevoegen. Je ontvangt 40GB aan schijfruimte, wat voor WordPress website begrippen gigantisch is. Het pakket beschikt over ‘dynamic caching’ en je ontvangt priority support.

Alle drie de pakketten van SiteGround ontvangen gratis CDN, E-mails, ongelimiteerd aantal Databeses en SiteGround biedt een 30-dagen niet goed geld terug garantie!

De support van SiteGround is in het Engels. Bellen is helaas niet mogelijk al het contact verloopt via e-mail of het online ticket systeem. Er wordt daarentegen wel zeer snel gereageerd door Siteground! Websitetoday.nl assisteert uiteraard ook graag bij het aanschaffen en gereedmaken van jouw webhosting pakket!

Bekijk of bestel Siteground hier!

#2 TransIP

Nieuw in onze lijst voor het jaar 2022 is TransIP. We kunnen uit eigen ervaring spreken en vertellen dat TransIP één van de snelste (betaalbare) webhosters op dit moment is. Dat blijkt ook uit de snelheidstest van Webhosters 2020. Er zit één nadeel aan TransIP en dat is dat je jouw domeinnaam ook bij TransIP geregistreerd moet hebben. Je kan dus niet de webhosting van TransIP aanschaffen en jouw domeinnaam bij een andere partij laten staan. Aan de andere kant is het ook weer een voordeel, want je hebt allebei de producten onder hetzelfde dak gereserveerd, wel zo makkelijk.

TransIP biedt drie verschillende webhosting 2022 pakketten. Belangrijk om te weten is dat het enige verschil tussen de pakketten de aantallen e-mails, databases of dataopslag is. Alle andere zaken zoals Dataverkeer automatische back-ups zijn gelijk. Goed om te weten is dat er geen verschil in snelheid is tussen de drie pakketten. Alle drie de pakketten hebben dezelfde snelheid performance.

Bij TransIP kan je kiezen uit drie pakketten:

 • Core, het goedkoopste pakket van TransIP. Het kost je € 2,99 p/m in de eerste 12 maanden. Daarna geldt het reguliere tarief van € 5,99 p/m. Je ontvangt in het Core pakket 1 database, 5-email adressen en 10GB dataopslag. Kortom, je kan één website toevoegen aan dit pakket, perfect voor de kleine ondernemer!
 • Pro, het tweede pakket van TransIP. Je ontvangt 100 databases, 100 e-mailadressen en 100GB dataopslag. Het Pro pakket kost de eerste 12 maanden € 4,99 p/m, daarna het reguliere tarief van € 9,99.
 • Het 3e en grootste pakket, Max van TransIP biedt onbeperkt aantal databases, e-mailadressen en je ontvangt 250GB dataopslag. Het Max pakket kost € 9,99 p/m en na 12 maanden €19,99.

Bekijk of bestel TransIP hier!

#3 Versio

Versio heeft onlangs zijn pakketten aangepast. De bekende Brons, Zilver en Groot uit ons artikel van 2021 bestaan niet meer. Versio biedt Webhosting 2022 vier verschillende pakketten aan. Zodat jij als starter of Expert een prima keuze kunt maken. Versio heeft uitsluitend Nederlandse servers met Nederlandse IP adressen. Je hebt keuze uit wel 40 webapplicaties die je op jouw webhostingpakket kunt installeren en gebruiken. Daarnaast worden er afhankelijk van jouw pakket worden er dagelijkse backups gemaakt, die dan weer 7 tot 60 dagen bewaard blijven. Bij ieder pakket wordt er een 99,9% uptime gegarandeerd. Als de uptime niet overeenkomt met de garantie, krijg je je geld terug. Als laatste, vanaf het Complete pakket ontvang je een gratis .nl of .be domeinnaam.

De vier keuzes bij Versio

 • Start, voor € 4,99 p/m ontvang je 5GB SSD opslag, standaard prestaties, backups die 7 dagen bewaard blijven. Je kunt maximaal 2 websites/domeinnamen aan dit pakket koppelen.
 • Complete kost € 9,99 p/m. Je ontvangt ruim 20GB SSD opslag, standaard prestaties, backups die 14 dagen bewaard blijven en je kunt maximaal 5 websites/domeinen koppelen aan dit pakket. Bij het Start en Complete pakket ontvang je een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat.
 • Max, biedt meer ruimte en mogelijkheden. Je ontvangt namelijk onbeperkt SSD dataopslag, verhoogde prestaties en backups blijven 60 dagen bewaard. Je kan maximaal 10 websites of domeinen koppelen aan dit pakket. Je ontvangt gratis premium SSL  en geavanceerde anti-spam beveiliging. Kortom, beduidend meer dan de eerste twee pakketten. Je betaald wel wat extra, namelijk € 14,99 p/m.
 • Het laatste en grootste pakket van Versio is Power. Het enige verschil met Max is dat je 3x een gratis Premium SSL certificaat ontvangt en telefonisch support kunt krijgen.

Je kunt gebruik maken van het DirectAdmin controlepaneel. Daardoor heb je volledig controle hebt over je websites, e-mails en instellingen. Als je niet tevreden bent, dan kun je binnen 14 dagen je geld terug krijgen. Je website beveiligen met een Premium SSL certificaat kan bij Versio vanaf €4,99 per jaar, voor één domein, inclusief het ”www” subdomein. Een .nl domeinnaam registreren kost het eerste jaar €0,99.

Bekijk of bestel Versio hier!

#4 Neostrada

Beste webhosting 2021 - Websitetoday.nl

Neostrada is een zeer interessante keuze, met name het Webhosting Extreme pakket is voor ondernemers of webshops een goede keuze. Het pakket verzorgd snelle webhosting dat optimaal beveiligd is en heeft veel geïnvesteerd in het gebruikersgemak.

Neostrada heeft vier basiswebhosting pakketten namelijk:

  • Webhosting Light: Dit pakket kost in de eerste maand € 1,00 en daarna €4,99 p/m. Je krijgt 5 GB aan opslag ruimte en 1 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 1 domeinnaam koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat kan aanvragen.
  • Webhosting Standard: Dit pakket kost in de eerste maand € 6,99 en daarna €9,99 p/m. Je krijgt 25 GB aan opslag ruimte en 3 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 2 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.
  • Webhosting Advanced: Dit pakket kost in de eerste maand € 7,99 en daarna €14,99 p/m. Je krijgt 50 GB aan opslag ruimte en 5 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 3 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Premium SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.
  • Webhosting Extreme: Dit pakket kost in de eerste maand € 9,99 en daarna €24,99 p/m. Je krijgt 100 GB aan opslag ruimte en 8 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 5 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Premium SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.

Ook biedt Neostrada een speciaal WordPress webhosting pakket aan:

 • Managed WordPress: dit pakket kost € 24,99 per maand (jaarlijks betaald). Over het verschil tussen managed WordPress hosting en de standaard webhosting verteld Neostrada het volgende: Ons reguliere hosting platform is geoptimaliseerd voor een breed spectrum aan software, hierdoor is het een hele goede keus voor alle software. Maar als je het uiterste uit je WordPress site wilt halen dan is managed WordPress the way to go! Daarnaast zorgen we bij ons reguliere hostingplatform enkel voor het onderhoud en de uptime van onze webhosting servers. Bij het managed WordPress pakket van Neostrada onderhouden we ook de website en controleren we de uptime van zowel de server als je website.

Bekijk of bestel Neostrada hier!

#5 Websitetoday

Websitetoday.nl biedt webhosting die je een van de beste en snelste performance zal geven.

Via Websitetoday.nl kan je met een in paar klikken WordPress installeren. Vaak samen gepaard met een website van Websitetoday of een onderhoudskaart. Na je aanvraag ontvang je z.s.m. de inloggegevens en kan je direct aan de slag! Benieuwd naar de kosten van een website als je deze laat maken door Websitetoday?

Wij hebben 3 pakketten waaruit je kunt kiezen:
 • Webhosting Persoonlijk: je betaalt hier € 3,99 per maand voor, 2,5 gb SSD schijfruimte, 25 gb data verkeer, 5 mailboxen en 1 mysql-databases. Een perfecte keuze voor een startende ondernemer of een relatief kleine website.
 • Webhosting Plus: hier betaal je € 7,49 per maand voor, 5 gb SSD schijfruimte, 50 gb data verkeer, 20 mailboxen en 5 mysql-databases. Een goede keuze voor middelgrote websites en kleine webshops.
 • Webhosting Expert: hier betaal je € 9,99,– per maand voor, 10 gb schijfruimte, 100 gb data verkeer, onbeperkt aantal mailboxen en onbeperkt aantal mysql-databases. Een goede keuze voor grote websites of webshops.

De genoemde prijzen gelden voor een looptijd van minimaal 12 maanden en zijn exclusief BTW.

Bij alle pakketten krijg je gratis een Let’s Encrypt-certificaat (SSL). Het SSL certificaat zorgt ervoor dat je al jouw websites en mailboxen kan beveiligen. (lees meer over SSL)

Je krijgt je eigen webmail-omgeving. Hiermee kun je e-mails versturen, je agenda bijhouden en krijg je 10 GB cloudopslag. Je mailbox wordt gefilterd zodat je niet met spam e-mails te maken gaat krijgen. Websitetoday levert een een DirectAdmin omgeving waar je alle extra functies terug ziet.

Bekijk of bestel Websitetoday hier!

Conclusie beste Webhosting 2022

Er is ontzettend veel te kiezen in Webhosting land. Om jezelf een beetje op weg te helpen kun je het beste antwoord geven op de volgende vragen: Wat is je budget? Hoeveel websites wil je hosten? Geef je veel om de snelheid? Wil je support in het Nederlands of Engels? Afh. van de antwoorden die je hebt opgeschreven kun je al een goede keuze maken voor een goede webhosting 2022.

Over het algemeen is SiteGround een goede keuze. SiteGround voldoet aan de normale standaarden waar een gemiddelde website eigenaar prima mee uit de voeten kan. Al vinden we TransIP een prima Nederlands alternatief! Mocht je meer ruimte nodig hebben of snellere webservers dan zal je op zoek moeten naar bijvoorbeeld Performance hosting van Vimexx of een partij dat Dedicated hosting aanbiedt!

Wil je passend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

FAQ

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van Webhosting?

Als je op zoek gaat naar een geschikte webhoster, stel jezelf dan de volgende vragen:

1) Hoeveel data krijg ik om bestanden in op te slaan?
2) Hoeveel verkeer mag ik verwerken?
3) Zit er een e-mail service bij?
4) Zit er een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat bij?
5) Draait de webhosting met DirectAdmin?
8) Is de support in het Engels of Nederlands? + kan ik bellen, of alleen mailen?
9) Hoeveel domeinen mag je koppelen aan één hosting pakket?
10) Check de snelheidstesten per webhoster!

Is het handig als het domein en de webhosting bij dezelfde aanbieder gereserveerd is?

Ja dat is handig, maar het is geen noodzaak. Jouw domeinnaam kan gereserveerd zijn bij partij A, en de webhosting bij partij B. Echter werkt het het vaak wel erg prettig als beide onderdelen bij dezelfde partij gereserveerd zijn.

Welke webhosting is het snelste?

Webhosters.nl houdt elk jaar een snelheidstest. Wij vertellen onze klanten ook dat webhosting een factor is die de snelheid kan beïnvloeden. Daarnaast is het optimaliseren van uw eigen website misschien nog wel het allerbelangrijkste.
Rick Memelink

Rick Memelink

Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!