5.0 dankzij 26 reviews

Google-logo-225-225.png

Een email adres aanmaken met @jouwdomein.nl.

Home » Kennisbank » Webhosting » Een email adres aanmaken met @jouwdomein.nl.

In dit bericht:


 

Je kan mailen naar info@jouwdowmeinnaam.nl, dat staat toch professioneel?

In deze training laat ik je zien hoe we meerdere emailadressen aanmaken met je eigen domeinnaam. Want zeg nou zelf, een email adres met je eigen domeinnaam staat toch veel beter dan @gmail.com of @live.nl?

Ook vertel ik je hoe we met Vimexx het e-mailadres toevoegen aan bijvoorbeeld outlook. Mocht je geen webhosting bij Vimexx hebben maar bij een andere partij? Google dan even op IMAP instellen bij ‘WEBHOSTING BEDRIJF‘.

Wat is het verschil tussen IMAP en POP?

IMAP staat voor ‘Internet Message Access Protocol’ en is een protocol waarbij je e-mails op de mailserver blijven staan. De IMAP e-mailserver (inkomend en uitgaand) van Vimexx is mail.zxcs.nl, de IMAP poort 993. POP is de afkorting voor ‘Post Office Protocol’ en is een protocol waarbij mails lokaal op het apparaat (mobiel of pc) opgeslagen worden.

Het grootste verschil tussen POP en IMAP is het feit dat POP e-mails van de server haalt en lokaal opslaat, terwijl IMAP je e-mails op de server laat staan. Hoewel IMAP tegenwoordig als de standaard wordt gezien, hebben beide protocollen hun voor- en nadelen. Of je beter gebruik kunt maken van POP of IMAP, is daarom vooral afhankelijk van je behoeften.

Met IMAP kun je e-mails op meerdere apparaten lezen en heb je altijd een back-up van je mails op de server staan. Omdat je e-mails op de server blijven staan, kan je mailbox echter ook sneller vol raken. Ook kun je je e-mails niet openen en bewerken op het moment dat je geen verbinding met het internet hebt. Dit is een belangrijk verschil tussen IMAP en POP3. Met POP3 kun je dit namelijk wel, omdat je mails zijn opgeslagen op je computer. Je hebt daarom enkel een internetverbinding nodig om e-mails te ontvangen of versturen. POP3 heeft echter juist weer als nadeel dat e-mails niet gesynchroniseerd kunnen worden en dus bijvoorbeeld niet via webmail kunnen worden geopend.

0 interessant

Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Een email adres aanmaken met @jouwdomein.nl.? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!