5.0 dankzij 28 reviews

Google-logo-225-225.png

Elementor laad niet, de oplossing!

Home » Kennisbank » Handige tips » Elementor laad niet, de oplossing!

In dit bericht:

Het is mij wel eens overkomen, Elementor (Pro) laad niet meer. Het laad icoontje blijft maar rondjes draaien, en je wacht en wacht en wacht tot je denkt, hoe kan dit nou? Gelukkig is er altijd een oplossing voor te bedenken. In dit artikel beschrijven we een aantal methodes die je zou kunnen proberen, voordat je een expert inschakelt!

De PHP versie is verouderd, verhoog deze!

Het kan zijn dat de PHP versie van jouw webserver is verouderd. Elementor adviseert zelf een PHP versie van 5.4 of hoger. Op dit moment draaien we al op PHP 8.0, en het advies van Elementor dateert dan ook vanaf de oprichting. Mijn advies is dan ook om een PHP versie vanaf 7.4 te draaien! Wil je weten welke versie jij op dit moment gebruikt? Ga daarvoor naar je WordPress dashboard -> Elementor -> Systeeminformatie

Vervolgens kan je onder het kopje Systeeminformatie of System Environment zien welke php versie je gebruikt. In mijn geval is dat op dit moment van schrijven 7.4.22.

Om je PHP versie te verhogen dien je in te loggen bij jouw webhosting provider. Mocht je een DirectAdmin omgeving gebruiken, dan kan je bij het kopje Advanced Features klikken op Select PHP version om vervolgens via de dropdown een hogere PHP versie te selecteren!

De PHP memory limit staat te laag ingesteld.

9 van de 10 keer is het probleem met Elementor opgelost door de PHP memory limit te verhogen. Je hebt zojuist gekeken naar de PHP versie, en als je iets naar beneden scrollt dan zie je onder het kopje WordPress Enviroment de op dit moment ingestelde Memory Limit. In ons geval staat het limiet al op 2048M maar het kan goed zijn dat er bij jou 8mb staat.

Bij het selecteren van de PHP versie (vorige stap) is het ook mogelijk de Memory Limit te verhogen. Klik in hetzelfde menu als Select PHP version op Options (bovenin). Scroll naar beneden tot je het kopje memory_limit ziet staan. Klik op de waarde naast het blokje en selecteer vervolgens 2048M. De instellingen worden automatisch opgeslagen!

Ik heb geen toegang tot mijn DirectAdmin of Webhost

Niet getreurd, ook zonder directe toegang tot de DirectAdmin of webhoster instellingen kan je de waardes van de memory limit verhogen.

Bewerk je wp-config.php bestand
Voeg dit toe aan de bovenkant, vóór de regel die zegt: “Happy Blogging”:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘512M’);

Bewerk het PHP.ini-bestand
Als je toegang hebt tot je PHP.ini-bestand, verander dan de regel in PHP.ini
Als er in dat bestand 64M staat, verander dat dan naar 256M:

memory_limit = 256M ; Maximum amount of memory a script may consume (64MB)

Bewerk het .htaccess-bestand
Als je geen toegang hebt tot PHP.ini, probeer dan dit toe te voegen aan het .htaccess-bestand:

php_value memory_limit 256M

Wijzig de methode waarop de editor wordt geladen

Als bovenstaande oplossingen nog niet het gewenste effect geven, kan je kijken op welke manier de editor wordt geladen. Dit kun je veranderen door naar de instellingen van Elementor te gaan -> Geavvanceerd -> Wijzig de methode waarop de editor wordt geladen -> inschakelen

Mocht het wijzigen van de methode nog niet de oplossing zijn, probeer dan eens een andere browser! Elementor werkt het beste in combinatie met Google Chrome. Mocht je bijvoorbeeld gebruik maken van Safari of Edge, installeer dan eens Chrome en test Elementor opnieuw!

Controleer of alle plugins up to date zijn!

Het zou toch wat zijn, dat het opgelost wordt door puur te controleren of jouw Elementor versie de laatste versie betreft. Check altijd even of (alle) plugins up to date zijn! Datzelfde geldt voor het thema dat je gebruikt.

Heeft Elementor ‘last’ van andere plugins?

Je kan kijken of je plugins geïnstalleerd hebt die misschien tot een conflict leiden met Elementor. Je kan dit testen door alle plugins uit te schakelen, behalve Elementor, en deze weer één voor één in te schakelen. Ververs na elke inschakeling de editor, en controleer of Elementor inlaad of niet.

Nog niet opgelost? Schakel een Expert in!

Mochten bovenstaande oplossingen nog niet geholpen hebben, of lukt het je niet om een van de bovenstaande oplossingen uit te voeren, zoek hulp bij een expert! Je kan ons altijd mailen met de vraag even mee te kijken naar een passende oplossing!

 

 

3 interessant

FAQ

Welke systeemvereisten heb je nodig om Elementor te gebruiken?

Elementor verteld ons dat je het beste WordPress 5.2 of hoger geinstalleerd moet hebben. Daarnaast adviseren zij een PHP versie van 7.0 of hoger aan. Gebruik een MySQL versie hoger dan 5.6 en Elementor werkt het beste met een WP-memory limit van minimaal 256mb.

Hoe wijzig ik de wp memory limit?

Je kan via de DirectAdmin de wp memory limit verhogen. Ga daarvoor naar de PHP settings van jouw server om een hogere waarde te selecteren. Ook kan je (als je geen toegang hebt tot de webhosting) proberen het wp-config, .htacces of php.ini bestand aan te passen. Voeg dit toe aan de bovenkant van het wp-config.php bestand, vóór de regel die zegt: “Happy Blogging”: define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘512M’);

Kunnen andere plugins storingen veroorzaken?

Elementor werkt heel goed samen met 3th party plugins. Het kan helaas wel voorkomen dat er een storing wordt veroorzaakt door een andere plugin dan Elementor. Schakel alle plugins uit behalve Elementor en activeer deze weer één voor één. Controleer na elke activatie of het probleem bij Elementor opgelost is.
Picture of Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Elementor laad niet, de oplossing!? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!