5.0 dankzij 28 reviews

Google-logo-225-225.png

Elementor Popup openen via een tekst link

Home » Kennisbank » Algemeen » Elementor Popup openen via een tekst link

In dit bericht:

Wat ik in het verleden erg lastig vond is dat het niet mogelijk was om een Elementor popup te openen via een text link. Het moest altijd via een button. Daar is nu verandering in gekomen. In deze korte tutorial vertel ik je hoe jij voortaan een POPUP kunt openen middels een link in de tekst!

Stap 1.

Begin met het maken van een POPUP via Elementor. Navigeer daarvoor naar Templates -> Popups. Creeer een popup voor voor bijvoorbeeld een contactformulier of een formulier waar mensen zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief.

Stap 2.

Navigeer in de Elementor bewerker van de betreffende popup naar het geavanceerd item. En nu komt het, plaats in het veld ‘Open by Selector‘ de volgende shortcode: a[href=”#link-best-practices”]. Waarbij je zelf een naam kunt geven aan alles achter de #. Link-best-practices kan bijvoorbeeld worden contactformulier, optin o.i.d. (a[href=”#contactformulier”]).

Stap 3.

Nadat je bovenstaande hebt ingevuld in het geavanceerde tabblad, navigeer je naar de display conditions opties van de popup. En zet deze conditions op include: entire site. Sla de popup op en je bent klaar voor stap 4.

Stap 4.

Open de pagina in Elementor of de pagina in de WordPress editor. Selecteer de tekst waar jij de link in wilt plaatsen. Plaats vervolgens het volgende: #link-best-practices (of wat jij ook maar achter de # hebt geplaatst in stap 2). Sla de pagina op en Voila, je bent klaar!

Extra tip: Bovenstaande werkt ook voor het navigatiemenu. Denk bijvoorbeeld aan een snelle optin voor een inschrijving of contactformulier!

Lees ook:

 

 

0 interessant

Picture of Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Elementor Popup openen via een tekst link? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!