5.0 dankzij 26 reviews

Google-logo-225-225.png

Gebruik jij de ‘navigator’ al?

Home » Kennisbank » Handige tips » Gebruik jij de ‘navigator’ al?

In dit bericht:

Het wil soms voorkomen dat je een widget, sectie of kolom niet weet te pakken. Vaak doordat er overlap is tussen de widgets of secties. Het kan frustrerend zijn dat je dan een widget niet weet vast te pakken!

Elementor heeft dé oplossing, namelijk: Navigator!

Elementor heeft sinds versie 2.0 een navigator ingebouwd. Hiermee kan je heel eenvoudig alle widgets, secties en kolommen bekijken en ‘vast’ pakken. De navigator is in de editor van Elementor onderin te vinden via het “Layout group” icon (naast het tandwieltje).

Als je op de icon gedrukt hebt ontstaat er in de editor scherm een flexibel venster met de titel navigator.

Tip: de combinatie CTRL+i ontvouwt ook de navigator!

De werking is fantastisch!

Met de navigator in beeld kan zie je in één oogopslag welke secties en kolommen je gebruikt. Je kan deze ‘ontvouwen’ en de gewenste widget of kolom selecteren. Zo kan je eenvoudig en snel op de juiste plek komen. Mocht je alles in één keer willen ontvouwen, klik dan op het ‘pijltje naar beneden’ link bovenin de editor.

Geef je secties en kolommen een naam

Door de secties en kolommen van een naam te voorzien creëer je overzicht en duidelijkheid. Om dat voor elkaar te krijgen doe je een ‘dubbelklik’ op het woord ‘Sectie’, om vervolgens je eigen titel in te vullen. Let op, je moet precies op de letters dubbelklikken, anders selecteer je de sectie ;).

Slepen van secties en widgets

Misschien ben je er achter, maar via de navigator kan je eenvoudig de volgorde van de secties, kolommen en widgets verplaatsen. Pak een item vast met je muis, en sleep deze naar boven of beneden om te verplaatsen. Het resultaat is direct zichtbaar in de Elementor editor.

 

0 interessant

FAQ

Bestaat er een shortkey voor de Elementor Navigator?

Jazeker, gebruik in je editor van Elementor de combinatie: CTRL+i en de navigator zal zich ontvouwen in je scherm.

Kan je via de navigator je pagina bewerken?

Je kan via de editor de secties, kolommen en widgets ‘vast pakken’. Wat wil zeggen dat je de volgorde en locatie kunt veranderen en daarmee ook je webpagina aanpast.

Kan je een naam geven aan de secties in Elementor?

Via de navigator van Elementor kan je alle secties en kolommen eenvoudig een naam geven. Dubbelklik op het woord ‘sectie’ en je kan de naam wijzigen. Handig om overzicht en duidelijkheid te creëren in de opbouw van je webpagina.
Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Gebruik jij de ‘navigator’ al?? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!