5.0 dankzij 28 reviews

Google-logo-225-225.png

Google reviews verzamelen doe je zo!

Home » Kennisbank » Algemeen » Google reviews verzamelen doe je zo!

In dit bericht:

Google Reviews zijn van onschatbare waarde voor bedrijven van elke omvang. Ze kunnen dienen als een krachtig instrument om geloofwaardigheid op te bouwen, vertrouwen te winnen van potentiële klanten en de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Maar hoe kun je eigenlijk Google Reviews ontvangen? In deze stapsgewijze blog zullen we precies dat bespreken.

Zorg voor een Google Mijn Bedrijf-pagina

Als je nog geen Google Mijn Bedrijf-pagina hebt aangemaakt, is dit de eerste stap. Ga naar Google Mijn Bedrijf, meld je aan of maak een account aan en volg de instructies om je bedrijfsinformatie in te voeren. Zorg ervoor dat je alle relevante gegevens toevoegt, zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en website. Vergeet niet een aantal herkenbare foto’s (bijvoorbeeld van de binnen-buitenkant van je bedrijf) en een bedrijfslogo te uploaden.

Let op: je hebt een Google account nodig om een bedrijfspagina te openen.

Maak een google mijn bedrijf profiel!

 

Moedig klanten aan om reviews achter te laten

Een van de meest effectieve manieren om Google Reviews te ontvangen, is door je klanten actief aan te moedigen om feedback achter te laten. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals via een e-mail, sociale media, of zelfs persoonlijk aan het einde van een transactie of interactie met je bedrijf. Zorg ervoor dat je vriendelijk en beleefd om feedback vraagt en leg uit hoe belangrijk deze voor je bedrijf is.

Maak het gemakkelijk voor klanten om een review achter te laten

Het is essentieel om het proces voor klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Verstrek hen een directe link naar je Google Mijn Bedrijf-pagina, zodat ze niet hoeven te zoeken naar waar ze hun recensie kunnen achterlaten. Deze link kun je bijvoorbeeld opnemen in je e-mails, op je website of op je sociale media-profielen.

Om reviews te vragen via e-mail of een link in een social media post is het handig om je klanten te helpen aan de juiste link. De link om Google Reviews te ontvangen kun je (als je bedrijfsprofiel actief is) ophalen als je je eigen bedrijf Googled en vervolgens klikt op Vragen om reviews.

Ook kun je via Google Maps je eigen bedrijf opzoeken. Navigeer vervolgens naar het tabblad Reviews en klik op Een review schrijven. De URL die vervolgens ontstaat in je webbrowser kun je kopiëren en delen. De URL zal altijd het volgende beeld openen:

Reageer op bestaande Google reviews

Door actief te reageren op bestaande reviews laat je zien dat je de feedback van je klanten waardeert en serieus neemt. Neem de tijd om zowel positieve als negatieve recensies te beantwoorden. Bedank mensen voor hun positieve feedback en bied oplossingen aan voor eventuele problemen die in negatieve reviews worden genoemd. Dit laat zien dat je betrokken bent bij het welzijn van je klanten en bereid bent om problemen op te lossen.

Bied een uitstekende klantenservice

Het leveren van een uitstekende klantenservice is de sleutel tot het ontvangen van positieve Google Reviews (logisch, toch?). Zorg ervoor dat je klanten tevreden zijn met hun ervaringen en dat ze gemotiveerd zijn om hun positieve ervaringen met anderen te delen. Wees attent, vriendelijk en behulpzaam bij elke interactie met klanten, zowel online als offline.

Conclusie

Het ontvangen van Google Reviews kan een waardevolle manier zijn om de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Door een Google Mijn Bedrijf-pagina aan te maken, klanten actief aan te moedigen om feedback achter te laten, het proces gemakkelijk te maken, te reageren op bestaande reviews en uitstekende klantenservice te bieden, kun je een stroom van positieve feedback genereren die je bedrijf ten goede zal komen.

Tip: Toon de Google reviews op je website. Dat kan op verschillende manieren en locaties. Heb je daar misschien hulp of advies bij nodig? Ik help je graag!

2 interessant

FAQ

Hoe kan ik mijn klanten aanmoedigen om Google-reviews achter te laten?

Om klanten aan te moedigen reviews achter te laten op Google, kun je verschillende strategieën gebruiken. Allereerst is het belangrijk om een uitstekende klantenservice te bieden en ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn met hun ervaring. Vervolgens kun je actief om feedback vragen, bijvoorbeeld via e-mails na aankoop, op de kassabon of via sociale media. Maak het zo eenvoudig mogelijk voor klanten om een review achter te laten door hen rechtstreeks naar je Google My Business-pagina te leiden met instructies over hoe ze een review kunnen schrijven.

Hoe reageer ik op Google-reviews, zowel positief als negatief?

Het is essentieel om op alle reviews te reageren, zowel positief als negatief. Bij positieve reviews kun je eenvoudigweg je waardering uitspreken voor het feit dat de klant de tijd heeft genomen om feedback achter te laten. Bij negatieve reviews is het belangrijk om beleefd te blijven en empathisch te reageren. Bied excuses aan voor eventuele teleurstelling en probeer eventuele problemen op te lossen door de klant naar een privébericht te vragen om verdere details te bespreken. Dit toont aan dat je betrokken bent en geeft je de mogelijkheid om de kwestie recht te zetten.

Kan ik Google-reviews kopen of manipuleren?

Nee, het is ten strengste verboden om Google-reviews te kopen of te manipuleren. Google heeft strikte richtlijnen om de betrouwbaarheid en integriteit van de reviews op zijn platform te waarborgen. Het kopen of manipuleren van reviews kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals het schorsen of verwijderen van je Google My Business-account. Het is beter om organisch en oprecht reviews te verzamelen door een uitstekende service te bieden en actief feedback te vragen van je klanten.
Picture of Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Heb je een vraag over Google reviews?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!