Kennisbank

In dit bericht:

Het jaar 2021 nadert! Dat betekent dat het voor ons tijd is om het beste webhosting aanbod weer onder de loep te nemen. In het artikel over 2020 gaf Websitetoday zijn mening voor dat jaar. Zijn er in 2021 verschillen te bespeuren? Je leest het hier!

Introductie

Je bent onlangs je eigen bedrijf opgestart, en daarbij hoort een toffe website! De volgende stap dat je zult moeten nemen is het kiezen van een domeinnaam en een webhoster. Alleen, wat houden die twee onderdelen (domeinnaam en webhosting) nu precies in? En hoe kies ik een goede webhosting dat bij mijn wensen past?

Een website is gelinkt aan een domeinnaam bijvoorbeeld het domeinnaam: Websitetoday.nl. Aan de hand van het domeinnaam kunnen de bezoekers jouw website vinden op het wereldwijde web (www). Een domeinnaam vertaald een IP-adres. Een IP-adres bestaat uit veel verschillende cijfers en dat is lastig te onthouden. Om dat probleem te verhelpen is het domeinnaam bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt jouw IP-adres (website) naar een domeinnaam.

Webhosting is een ruimte op een centrale computer (server). Op de server kan je een website uploaden. Je kan het zien als een opsplitsing van een grote dataschijf, waar jij een stukje van mag gebruiken (bijvoorbeeld 50gb van de in totaal 5000gb). Een website bestaat namelijk uit een x-aantal MB door de bestanden, afbeeldingen en plugins dat de website visueel maakt. Er valt veel te kiezen wat betreft webhosting. Bijvoorbeeld de grootte van je hostingspakket (50gb, of onbeperkt?), het aantal website dat aan 1 server gekoppeld kunnen worden en hoeveel bezoekers de website tegelijk kunnen bezoeken.

Grote bedrijven kiezen vaak voor een privé server, ook wel “Dedicated hosting” genoemd. Hierdoor wordt de kans op storingen minimaal én kan de website ook door duizenden bezoekers tegelijk bezocht worden. Een gedeelde server (shared hosting) deel je vaak met tientallen tot wel honderden andere websites. Van de 500GB beschikbaar op de server zijn er dan 100 stukjes van 5gb verkocht.

Nu we weten wat de termen inhouden, kunnen we een partij gaan kiezen dat bij jou past. Om je te helpen kiezen heb ik een aantal Webhosting providers uitgelicht en kort beschreven.

Hulp nodig bij het bouwen van je website? of ben je benieuwd wat het kost om een website te laten maken?

 

# Siteground

Een zeer goede keuze is Siteground. Siteground is op dit moment een van de meest populaire WordPress webhosting bedrijven. Daarnaast raadt WordPress zelf aan om voor Siteground te kiezen. Een sterk voordeel is dat Siteground zijn servers ook in Europa, waaronder Nederland heeft staan. De locatie van de servers heeft weer invloed op de snelheid van je website. Bij alle pakketten van Siteground zit een gratis SSL certificaat. De opslag ruimte is vrij groot en de snelheid is super!

Siteground heeft drie leuke pakketten:
 • StartUp: Hier betaal je €5,99 p/m voor (normaal €12.99). Je kan één website toevoegen en krijgt 10GB aan schijfruimte. Dit pakket kan ~10.000 bezoekers per maand verwerken én WordPress wordt gratis geïnstalleerd.
 • GrowBig: Hier betaal je €9,99 p/m voor (normaal €22,99). Dit is een geweldig pakket voor de gemiddelde ondernemer. Je kan ongelimiteerd aantal websites toevoegen. Het pakket beschikt over 20GB aan schijfruimte. WordPress is net als bij de StartUp gratis geïnstalleerd en jouw webhosting pakket kan ~25.000 bezoekers per maand verwerken. Genoeg voor de gemiddelde ondernemer in elk geval!
 • GoGeek: hier betaal je €13,99 p/m voor (normaal34,99). Ook in dit pakket kan je ongelimiteerd aantal websites (domeinnamen) toevoegen. Je ontvangt 40GB aan schijfruimte, wat gigantisch is. Het pakket beschikt over ‘dynamic caching’ en je ontvangt priority support.

De support van Siteground is in het Engels. Bellen is niet mogelijk, het contact loopt via Email en een ticket systeem. Er wordt zeer snel gereageerd door Siteground! Websitetoday.nl assisteert uiteraard ook graag bij het aanschaffen en gereedmaken van jouw webhosting pakket!

Bekijk of bestel Siteground hier!

# Versio

Op het gebied van webhosting heeft Versio verschillende pakketten voor zowel starters als experts. Versio heeft uitsluitend Nederlandse servers met Nederlandse IP adressen. Jij mag zelf je eigen server kiezen. Je hebt keuze uit wel 40 applicaties waar je uit kunt kiezen en er worden dagelijkse backups gemaakt voor alle zekerheid. Bij ieder pakket wordt er 99,9% uptime gegarandeerd. Als de uptime niet overeenkomt met de garantie, krijg je je geld terug.

Er zijn 3 starters pakketten:
 • Brons NL: hier betaal je € 0,50 p/m (na 3 maanden €2,50 p/m). 5000 MB SSD schijfruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases. Je kan 25 domeinnamen koppelen aan dit pakket.
 • Zilver NL: hier betaal je € 1,99 p/m (na 3 maanden €5,00 p/m). 15 GB SSD schijfruimte, onbeperkt gb dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases. Je kan 50 domeinnamen koppelen aan dit pakket.
 • Groot NL: hier betaal je € 3,99 per maand (na 3 maanden €7,50 p/m). 30 GB SSD schijfruimte, onbeperkt gb dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases. Je kan 100 domeinnamen koppelen aan dit pakket.
Daarnaast heeft Versio ook 3 expert pakketten:
 • Expert NL: deze kost € 15,- per maand 80 GB SSD schijfruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases.
 • Platinum NL: deze kost € 25,- per maand 200 GB SSD schijfruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases.
 • Giga NL: deze kost € 40,- per maand. 500 GB SSD schijfruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt aantal mailboxen en mysql databases.

Je kunt gebruik maken van het DirectAdmin controlepaneel. Daardoor heb je volledig controle hebt over je websites, e-mails en instellingen. Als je niet tevreden bent, dan kun je binnen 14 dagen je geld terug krijgen. Je website beveiligen met een SSL certificaat kan bij Versio vanaf €4,99 per jaar, voor één domein, inclusief het ”www” subdomein. Een .nl domeinnaam registreren kost €0,99

Bekijk of bestel Versio hier!

 

# Neostrada

Beste webhosting 2021 - Websitetoday.nl

Neostrada is een zeer interessante keuze, met name het Webhosting Extreme pakket is voor ondernemers of webshops een goede keuze. Het pakket verzorgd snelle webhosting dat optimaal beveiligd is en heeft veel geïnvesteerd in het gebruikersgemak.

Neostrada heeft vier basiswebhosting pakketten namelijk:
  • Webhosting Light: Dit pakket kost in de eerste maand € 1,00 en daarna €4,99 p/m. Je krijgt 5 GB aan opslag ruimte en 1 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 1 domeinnaam koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat kan aanvragen.
  • Webhosting Standard: Dit pakket kost in de eerste maand € 6,99 en daarna €9,99 p/m. Je krijgt 25 GB aan opslag ruimte en 3 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 2 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.
  • Webhosting Advanced: Dit pakket kost in de eerste maand € 7,99 en daarna €14,99 p/m. Je krijgt 50 GB aan opslag ruimte en 5 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 3 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Premium SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.
  • Webhosting Extreme: Dit pakket kost in de eerste maand € 9,99 en daarna €24,99 p/m. Je krijgt 100 GB aan opslag ruimte en 8 GB werkgeheugen. Je kan aan dit pakket 5 domeinnamen koppelen. Bijkomend voordeel is dat je Gratis een Premium SSL certificaat kan aanvragen en dat Neostrada een Gratis verhuisservice heeft.
Ook biedt Neostrada een speciaal WordPress webhosting pakket aan:
 • Managed WordPress: dit pakket kost € 24,99 per maand (jaarlijks betaald). Over het verschil tussen managed WordPress hosting en de standaard webhosting verteld Neostrada het volgende: Ons reguliere hosting platform is geoptimaliseerd voor een breed spectrum aan software, hierdoor is het een hele goede keus voor alle software. Maar als je het uiterste uit je WordPress site wilt halen dan is managed WordPress the way to go! Daarnaast zorgen we bij ons reguliere hostingplatform enkel voor het onderhoud en de uptime van onze webhosting servers. Bij het managed WordPress pakket van Neostrada onderhouden we ook de website en controleren we de uptime van zowel de server als je website.

Bekijk of bestel Neostrada hier!

 

# Hostgator

https://partners.hostgator.com/J9Db7

Een sterke Amerikaanse aanbieder van WordPress Webhosting. Een nadeel kan zijn is dat Hostgator zijn servers in de VS heeft gestationeerd. Een voordeel is dat Hostgatorwel CloudFlare Content Distribution Network (CDN) in Europa heeft gerealiseerd. Het CDN treed dan op als proxy server tussen de bezoeker en de VS.

Hostgator heeft 3 verschillende WordPress Webhosting pakketten:
 • Starter Plan: Hostgator schrijft niets over hoeveel opslag je krijgt. Wel dat er ruimte is voor 1 website, 100k bezoekers per maand, 1 gb opslagruimte voor backups en een Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat. Dit pakket kost € 5,95 p/m.
 • Standard Plan: Er is ruimte voor 2 websites, 200k bezoekers per maand, 2 gb opslagruimte voor backups en een Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat. Dit pakket kost € 7,95 p/m.
 • Business Plan: In dit pakket is er ruimte is voor 3 websites, 500k bezoekers per maand, 3 gb opslagruimte voor backups en een Gratis een Let’s encrypt SSL certificaat. Dit pakket kost € 9,95 p/m.

Bekijk of bestel Hostgator hier!

 

# Mijn.Host

Mijn.Host is een Nederlands bedrijf die je kan bellen als je er niet uitkomt. Uiteraard beschikt de website ook over een ticketsysteem en chat, maar even bellen en direct hulp ontvangen is ook erg prettig! Mijn.Host heeft specifieke WordPress webhosting opgesteld. De webhosting voor WordPress is inclusief caching en een eenvoudige installatie. Daarnaast zit bij elk pakket een gratis Let’s encrypt SSL certificaat inbegrepen.

Mijn.Host heeft 3 WordPress webhosting pakketten te noemen;
 • WP Start: Dit pakket heeft ruimte voor 1 website (1 domeinnaam), 5 GB aan SSD opslag, onbeperkt dataverkeer en 5 mailboxen. Daar komt bij dat het pakket maandelijks opzegbaar is en worden er geen setupkosten verrekend. Het kost € 1,99 p/m (en na 3 maanden €3,99 p/m).
 • WP Basic: Dit pakket heeft ruimte voor 5 websites (5 domeinnaam), 50 GB aan SSD opslag, onbeperkt dataverkeer en 5 mailboxen. Daar komt bij dat het pakket maandelijks opzegbaar is en worden er geen setupkosten verrekend. Het kost € 4,99 p/m (en na 3 maanden €9,99 p/m).
 • WP Expert: Dit pakket heeft ruimte voor 10 websites (10 domeinnaam), 100 GB aan SSD opslag, onbeperkt dataverkeer en 5 mailboxen. Daar komt bij dat het pakket maandelijks opzegbaar is en worden er geen setupkosten verrekend. Het kost € 9,99 p/m (en na 3 maanden €14,99 p/m).

Bekijk of bestel Mijn.Host hier!

 

# Hostinger 

Hostinger is een gigant wat betreft Webhosting. Zij hebben meer dan 29 miljoen gebruikers verdeeld over 178 landen. Daarnaast is het voor ons landje een perfecte keuze doordat zij de webservers in Nederland gestationeerd hebben. Andere server locaties zijn Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Brazilië, Singapore, Indonesië en Litouwen.

Hostinger heeft specifieke WordPress hosting, meer gericht op internetbureaus en Shared Hosting. Shared hosting is meer gericht voor de consument zoals jij en ik. Op het moment van schrijven biedt Hostinger de volgende 3 Shared hosting pakketten aan:

 • Single Webhosting: Met een instaptarief van € 0.80 p/mnd als je minimaal een contract afsluit van 48 maanden. Eén maand kost €7,99 (wie besteld nou 1 maand webhosting?) Ga je voor 12 maanden dan is het tarief € 1,95 p/mnd. Je krijgt voor deze bedragen de ruimte om 1 website te koppelen, 1 email account en een bandbreedte van 100gb. Kortom, een prima pakket voor een consument of een eenmansbedrijf.
 • Premium Webhosting: Het premium webhosting pakket kost € 1,89 p/mnd als je minimaal een contract afsluit van 48 maanden (één maand kost € 9,59). Kies je voor 12 maanden dan betaal je nog maar € 3,75 p/mnd. Je kan een onbeperkt aantal websites en email accounts toevoegen. Wil je veel dataruimte hebben en flexibel zijn? Dan is Premium webhosting een goede keuze.
 • Als laatste heeft Hostinger Business Webhosting. Voor € 3,45 p/mnd niet onaardig, ook hier weer als je minimaal 48 maanden koopt. Ga je voor 12 maanden dan kost dit pakket € 5,85. Het verschil tussen Premium en Business is dat er dagelijks backups gemaakt worden in plaats van wekelijks bij het premium pakket.

Hostinger maakt dus slim gebruik van staffelkorting, perfect voor jou als je weet dat je toch wel 12, 24 of zelfs 48 maanden je website online gaat houden!

Bekijk of bestel Hostinger hier!

 

#Last, but not least: Websitetoday

Websitetoday.nl biedt een eigen webhosting platform aan die je een van de beste en snelste performance zal geven.

Via Websitetoday.nl kan je met een in paar klikken WordPress installeren. Vaak samen gepaard met een website van Websitetoday of een onderhoudskaart. Na je aanvraag ontvang je z.s.m. de inloggegevens en kan je direct aan de slag! Benieuwd naar de kosten van een website als je deze laat maken door Websitetoday?

Wij hebben 3 pakketten waaruit je kunt kiezen:
 • Webhosting Persoonlijk: je betaalt hier € 4,- per maand voor, 2,5 gb SSD schijfruimte, 25 gb data verkeer, 5 mailboxen en 1 mysql-databases. Een perfecte keuze voor een startende ondernemer of een relatief kleine website.
 • Webhosting Plus: hier betaal je € 7,50 per maand voor, 5 gb SSD schijfruimte, 50 gb data verkeer, 20 mailboxen en 5 mysql-databases. Een goede keuze voor middelgrote websites en kleine webshops.
 • Webhosting Expert: hier betaal je € 10,- per maand voor, 10 gb schijfruimte, 100 gb data verkeer, onbeperkt aantal mailboxen en onbeperkt aantal mysql-databases. Een goede keuze voor grote websites of webshops.

De genoemde prijzen gelden voor een looptijd van minimaal 12 maanden en zijn vrijgesteld van BTW.

Bij alle pakketten krijg je gratis een Let’s Encrypt-certificaat (SSL). Het SSL certificaat zorgt ervoor dat je al jouw websites en mailboxen kan beveiligen. (lees meer over SSL)

Je krijgt je eigen webmail-omgeving. Hiermee kun je e-mails versturen, je agenda bijhouden en krijg je 10 GB cloudopslag. Je mailbox wordt gefilterd zodat je niet met spam e-mails te maken gaat krijgen. Websitetoday levert een een DirectAdmin omgeving waar je alle extra functies terug ziet.

Bekijk of bestel Websitetoday hier!

 

Conclusie voor het jaar 2021: welke webhosting moet ik kiezen?

Wij denken dat voor wat voor wensen je ook hebt, je prima uit de voeten kan bij bovenstaande webhosting partijen. Of je nou een kleine ondernemer bent, een hobbyist of een MKB bedrijf hebt, deze aanbieders kunnen precies bieden wat jij zoekt. Websitetoday helpt je graag kiezen naar een pakket dat bij jouw wensen past. Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

0 interessant

FAQ

Welke webhosting partij is het beste voor een Nederlandse website?

Alle genoemde webhoster zijn prima keuzes voor een WordPress website in Nederland. Het verschil tussen Websitetoday en Siteground is bijvoorbeeld dat Websitetoday een Nederlands bedrijf is en dus ook in het Nederlands support kan geven. Bij Siteground hebben ze hele goede support alleen dan wel in het Engels. Onze mening is, is dat je uit dit overzicht altijd een goede keuze zal maken!

Is het handig als het domein en de webhosting bij dezelfde aanbieder gereserveerd is?

Ja dat is handig, maar het is geen noodzaak. Jouw domeinnaam kan gereserveerd zijn bij partij A, en de webhosting bij partij B. Echter werkt het het vaak wel erg prettig als beide onderdelen bij dezelfde partij gereserveerd zijn.

Welke webhosting is het snelste?

Webhosters.nl houdt elk jaar een snelheidstest. Wij vertellen onze klanten ook dat webhosting een factor is die de snelheid kan beïnvloeden. Daarnaast is het optimaliseren van uw eigen website misschien nog wel het allerbelangrijkste.
Rick Memelink

Rick Memelink

Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag of kan ik je ergens bij helpen?