0617422991

Google-logo-225-225

Wat kost Elementor Pro? – Start vanaf $59,- per jaar of kies uit drie verschillende pakketten

In dit bericht:
Wat kost Elementor Pro - Elementor 3.0 - afbeelding van Elementor

Als je bent begonnen met het maken van een website met Elementor, dan loop je vanzelf tegen het moment aan dat je gaat kijken naar Elementor Pro. Elementor heeft natuurlijk een fantastische gratis versie, waarmee je zeer basic al heel goed uit de voeten kunt. Elementor PRO biedt uiteindelijk toch net wat meer flexibiliteit. Laat staan het feit dat je met Elementor Pro de theme builder kan gebruiken, en zo je website van top tot teen kunt vormgeven.

Maar wat kost Elementor Pro? En waarom zou je voor de Pro versie kiezen? In deze blog leg ik je graag uit welke opties er zijn en vertel ik je graag waarom je Elementor Pro zou kunnen kopen.

Update 02-01-2023

Nieuwe prijzen Elementor Pro per 1-december 2022

Elementor heeft op bekend gemaakt dat zij een nieuw tarievenpakket introduceren. Dat wil zeggen dat per 01-12-2022 de nieuwe tarieven gelden. Wat betekent dat voor jou?

Als je op dit moment beschikt over een Elementor Pro licentie, dan veranderd er niets. En blijf je profiteren van het ‘oude’ tarief. Wil je meer lezen? Bekijk hier het volledige nieuwsbericht van Elementor.

Voordelen van Elementor Pro vs Elementor

De gratis versie van Elementor heeft een beperkt aantal widgets ter beschikking. Een volledig overzicht met widgets, voor en nadelen staan mooi en duidelijk beschreven op de website van Elementor zelf. Klik hier voor de verschillen in een overzicht van de Gratis Elementor en de Pro versie. Het belangrijkste om te benoemen is dat je met de Pro versie pop ups kunt maken, Woocommerce kunt vormgeven, een volledig thema kunt ontwerpen, dynamische content kunt oproepen (voor de échte pro’s), contact formulieren kunt opbouwen, en integraties kunt instellen met tal van 3e partijen.

Wat kost Elementor Pro, 3 of 5 opties

 

Essential (Personal) – $59,- per jaar (één website)

De Personal licentie is perfect voor als je één website hebt, en dus ook maar voor één website hoeft te betalen. Je krijgt toegang tot alle Pro functies en je betaald daarvoor $59,- dollar per jaar. Deze vorm kan interessant zijn voor je als je bijvoorbeeld een startende ondernemer bent, en je eigen website aan het maken bent. Of voor particulieren die om welke reden dan ook een mooie website aan het maken zijn.

Advanced (Plus) – $99,- per jaar (drie websites)

De plus licentie is ideaal voor kleine webdesign bureaus of particulieren die 1 tot 3 websites hebben. Met de licentie krijg je toegang tot alle Pro functies van Elementor, en je betaald daarvoor $99,- per jaar. Het kan natuurlijk ook zijn dat je met één licentie bent begonnen, en wilt upgraden naar 3, 100 of zelfs 1000.

Expert – $199,- per jaar (25 websites)

De expert licentie spreekt eigenlijk voor zich. Heb je meerdere websites in beheer die gebouwd zijn met Elementor Pro, dan is dit dé licentie dat je moet aanschaffen. Websitetoday bouwt bijvoorbeeld al zijn websites met Elementor Pro, wij maken dus ook gebruik van het Expert pakket. In het verleden was het zelfs zo dat er geen 1000 websites op 1 licentie konden, maar onbeperkt. Al met al klinkt 1000 websites als onbeperkt, en moet je al een flinke portfolio hebben om alle licenties te gebruiken.

Agency – $999,-  $399,- per jaar (1.000 websites)

Het Agency pakket is voor de grootgebruikers van Elementor Pro. Je kan met jouw bedrijf een portfolio opbouwen tot 1.000 websites. Dat is natuurlijk gigantisch, maar voor sommigen onder ons ook haalbaar! Met het Agency pakket krijg je VIP Support en via de Live chat ontvang je direct support. Het support komt direct van het Elementor Pro support team! Ook krijg je de mogelijkheid om een profiel aan te maken op het Experts Network van Elementor. Al met al, $0.99 dollar per licentie blijft natuurlijk een koopje. Zeker als je met jouw bedrijf al een portfolio kunt opbouwen van 1.000 websites, past dit pakket ongetwijfeld in de begroting!

All in one cloud solution: $99,- per jaar (1 website)

Dit is dé oplossing voor als je zeker weet dat jij jouw website met Elementor wilt gaan (laten) bouwen én je nog op zoek bent naar een goede webhosting provider. Met de cloud oplossing van Elementor heb je alles onder één dak. Je krijgt (uiteraard) de Elementor Pro plugin in combinatie met webhosting via het Google cloud platform, Hosting powered by Google Cloud Platform, SSL & CDN from Cloudflare, Monthly Visits: 100K, Bandwidth/month: 100GB, Storage: 20GB, Free custom domain connection, 100+ pre-designed websites, Hello theme and WP pre-installed, Drag-and-drop, no code editor en Premium support. Best een compleet pakket nietwaar?

Renewal korting!

Elk jaar een X bedrag betalen, dat klinkt veel. Elementor biedt een renewal korting aan. Dat wil zeggen dat je nadat je de eerste keer bijvoorbeeld $59,- hebt betaald, je bij een verlenging in het tweede jaar 25% korting krijgt. Kortom, het eerste jaar betaal je $49,-, om het 2e, 3e etc. $36,75 te betalen. Bij het expert plan loopt de renewal korting zelfs op tot 50%!

En wat als je niet verlengd? Een veel gesteld vraag in onze klantenkring. Als je de licentie niet verlengd, en je dus gebruik maakt van een Elementor Pro versie, zonder geldige licentie, ontvang je geen updates en support meer van Elementor. Geen zorgen, je website zal gewoon blijven werken zoals je gewend bent. De plugin wordt alleen niet meer geüpdatet. Stel je maakt gebruik van versie 3.1.2, dan kan het zijn dat Elementor na 6 maanden al een versie 3.2.4 heeft uitgebracht. In elke versie zitten vernieuwingen, beveiligingsupdates en foutjes die opgelost zijn. Oude versies kunnen uiteindelijk tot storingen leiden in je website. Bijvoorbeeld doordat een gratis plugin wat prima samenwerkte met Elementor na een nieuwe update dat ineens niet meer kan, want Elementor is verouderd. Kortom, blijven updaten en vernieuwen is zeer verstandig!

Elementor Pro nulled version

Een nulled version, oftewel een gehackte versie installeren is natuurlijk ook een optie. Als je goed zoekt kom je verschillende websites tegen waarbij je de nulled versie van Elementor Pro kan downloaden en gebruiken. Wij keuren het gebruik van een nulled versie uiteraard af. Met name omdat we vinden dat Elementor op dit moment een van de beste services biedt, het geen rib uit je lijf is en Elementor simpelweg blijft vernieuwen en verbeteren. Daarnaast is er vaak geknoeid met de code van een gehakte plugin (anders zou het niet gehackt zijn), en geef je hackers via verstopte malware code misschien wel toegang tot je website. Kortom, gratis Elementor Pro gebruiken klinkt leuk, maar kan desastreus zijn voor je website.

Wil je advies over welke licentie van Elementor de beste keuze voor jou is? Websitetoday helpt en adviseert je graag bij het maken van een goede keuze. Laat je de website maken door Websitetoday? Dan zit daar altijd Elementor Pro bij inbegrepen.

 

FAQ

Wat kost Elementor Pro?

Elementor Pro biedt drie verschillende pakketten, namelijk: Personal voor $59,-, Advanced voor $99,- en Expert voor $199,-. Met het Personal pakket krijg je één licentie wat geldig is voor één website. Met het Plus pakket kan je de licentie gebruiken voor 3 websites. Het Expert pakket is ideaal voor webdesigners want daarmee kan je de licentie gebruiken tot wel 25 websites. Vanaf 1-december hanteert Elementor nieuwe prijzen. Meer informatie over de nieuwe prijzen staan hier.

Is het vernieuwen van de licentie verplicht?

Nee, je hoeft de licentie van Elementor Pro niet verplicht te verlengen. We adviseren je alleen om dit wel te doen. Met verlengen blijf je namelijk nieuwe updates en support ontvangen van Elementor. De updates zorgen ervoor dat fouten opgelost worden en er vaak zijn er ook nieuwe features beschikbaar.

Wat is het verschil tussen Elementor en Elementor Pro?

De gratis versie van Elementor heeft een beperkt aantal widgets ter beschikking. Een volledig overzicht met widgets, voor en nadelen staan mooi en duidelijk beschreven op de website van Elementor zelf. Klik hier voor de verschillen in een overzicht van de Gratis Elementor en de Pro versie. Het belangrijkste om te benoemen is dat je met de Pro versie pop ups kunt maken, Woocommerce kunt vormgeven, een volledig thema kunt ontwerpen, dynamische content kunt oproepen (voor de échte pro’s), contact formulieren kunt opbouwen, en integraties kunt instellen met tal van 3e partijen. 
Rick Memelink

Rick Memelink

Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!