5.0 dankzij 26 reviews

Google-logo-225-225.png

Webshop optimalisatie met WooCommerce in Zeist: zo doe je dat!

Home » Kennisbank » Algemeen » Webshop optimalisatie met WooCommerce in Zeist: zo doe je dat!

In dit bericht:

Wanneer je eenmaal een goedlopende webshop met WooCommerce hebt, wil je dat natuurlijk graag zo houden. Of je nou de CEO van Amazon bent of een kleine ondernemer in Zeist: helaas kun je niet achterover gaan leunen en de webshop zijn werk laten doen. Je zult jouw website moeten bijhouden. Niet alleen moet de inhoud van de website en de voorraad bijgehouden worden, de website zal na verloop van tijd ook trager worden. Met optimalisatie van jouw webshop kun je dit voorkomen of verhelpen: Dit is hoe jij je webshop optimaliseert! In dit artikel bespreken we wordpress webdesign, webshop optimalisatie, website onderhoud en webhosting.

De juiste WordPress webhosting voor WooCommerce in Zeist

Een trage webshop kan vaak liggen aan het type hosting dat je gebruikt. De plugin WooCommerce heeft een behoorlijk werkgeheugen en niet elke webhost kan dit aan. Als jij een kleine webshop hebt die slechts een paar producten verkoopt heb je genoeg aan Shared Hosting. Maar als jij een flinke webshop hebt kun je beter kiezen voor Performance Hosting. Een host in het buitenland kan ook de oorzaak zijn van jouw trage webshop. Als jij met je webshop in Zeist een host hebt ergens in Oost Europa, vertraagt dat de boel een hoop. Kies daarom voor een webhost in Nederland.

WordPress webdesign met een niet al te zwaar thema

Met WordPress, maar ook met WooCommerce webshop design in Zeist kun je kiezen uit een heleboel verschillende toffe thema’s om jouw website een fantastische look te geven. Maar sommige thema’s bevatten behoorlijk wat werkgeheugen. Een lichter thema kiezen kan er dus voor zorgen dat jouw website in Zeist weer wat sneller gaat werken. Astra of Storefront zijn bijvoorbeeld goede voorbeelden van mooie thema’s die niet direct een aanslag zijn op de snelheid van je website.

Alleen nodige plugins voor WooCommerce webshop optimalisatie

Als jij een enthousiaste websitebouwer in Zeist bent, heb je waarschijnlijk een heleboel verschillende plugins geïnstalleerd. Kijk daar eens even kritisch naar. Waarschijnlijk zijn er een hoop extra plugins die je helemaal niet (meer) gebruikt of heb je twee plugins die eigenlijk praktisch hetzelfde doen en kun je best één van de twee verwijderen. Wanneer alle onnodige plugins verwijderd zijn zul je zien dat je website weer een stuk sneller werkt. Op die manier wordt jouw WooCommerce webshop optimalisatie in Zeist verbeterd.

Hou de database bij voor WordPress onderhoud

WooCommerce is een plug-in op WordPress. Zorg dat je je database op WordPress goed bijhoudt en alle plugins en administratie die je eigenlijk niet meer nodig hebt direct verwijderd. We vergeten vaak dat WordPress alles opslaat, maar jouw overvolle database zou zomaar eens de oorzaak kunnen zijn van die ontzettend trage webshop. Jouw webshop in Zeist wordt natuurlijk aantrekkelijk en krijgt z’n jeu van foto’s, filmpjes en misschien zelfs geluidsbestanden of muziek. Maar externe bestanden (zeker video’s) kunnen echt een aanslag zijn op de snelheid van jouw webshop. Tuurlijk wil je een foto kunnen plaatsen van ieder product dat je te koop aanbiedt, maar probeer daarbuiten het aantal externe bestanden zo veel mogelijk te beperken. Als middenweg kun je er ook voor kiezen om bepaalde bestanden te verkleinen. Er bestaan verschillende plugins waarmee je foto’s en video’s kunt comprimeren. Helaas gaat comprimeren wel soms ten koste van de kwaliteit van je afbeeldingen of video’s.

Update regelmatig je website in Zeist

Er komen steeds nieuwe versies uit van WordPress en WooCommerce. Zorg dat je up to date blijft want iedere nieuwe versie is beter dan de vorige. Als je de boel geüpdatet hebt, zou het zomaar kunnen dat je webshop in Zeist sneller werkt dan ooit tevoren. Kortom: er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een trage webshop. Het kan zijn dat je de verkeerde host gebruikt of dat je te veel werkgeheugen hebt in de vorm van een thema of externe bestanden. Probeer verschillende aanpassingen aan jouw webshop uit om te kijken wat de snelheid van jouw webshop verbetert!

 

0 interessant

FAQ

Hoe kan ik mijn WordPress webshop in Zeist sneller maken?

Verbeter de snelheid door te kiezen voor Nederlandse webhosting, een licht WordPress thema te gebruiken, onnodige plugins te verwijderen en de database regelmatig bij te houden.

Welke hosting is het beste voor een WooCommerce webshop in Zeist?

Voor optimale prestaties kies je voor Performance Hosting bij een Nederlandse host, om vertragingen door afstand te minimaliseren.

Waarom is het belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor mijn webshop in Zeist?

Updates verbeteren de beveiliging en prestaties van je webshop, waardoor deze sneller en veiliger wordt voor jouw klanten.
Rick
Rick
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!
WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Webshop optimalisatie met WooCommerce in Zeist: zo doe je dat!? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!